Oxbringa med senapsgrädde och morotslåda

Oxbringa med senapsgrädde och morotslåda

Gör så här

1. Koka oxbringan i vatten tillsammans med lök, morötter och kryddor till en kärmtemperatur av 85ºC. Prova gärna med en provsticka. Kyl köttet.
2. Skär oxbringan i skivor. Värm före servering.
3. Koka morötterna och kålrötter mjuka i vatten eller buljong. Riv rotfrukterna grovt. Låt svalna.
4. Tillsätt smör, vispgrädde, ägg, vetemjöl och sirap. Smaka av med bittermandel, salt och peppar.
5. Fördela moset i smord form. Strö över ströbröd.
6. Grädda i ugn vid 200ºC, ca 45 min.
7. Vispa grädde och crème fraiche till senapsgrädde. Blanda senap och honung. Vänd ner senapshonungen i gräddblandningen. Smaka av med salt.

Serveringsportion ca: Oxbringa 150 g, morotslåda 150 g, senapsgrädde 50 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen