Ostmunk

Ostmunk

Gör så här

1. Arbeta raskdegen i tio minuter till en elastisk deg. Täck med plast och ställ på varm plats i 30 minuter tills degens volym har fördubblats. Degtemperatur: 26 - 28°.
2. Tillsätt övriga ingredienser och kör ca 15 minuter på låg växel i vanlig maskin och i deggryta efter eget schema. Låt vila täckt med plast i 30 minuter. Stöt samman degen och låt vila i ytterligare 20 minuter.
3. 40 g bullar rundrives i bullrivare eller för hand. Låt vila fem minuter under plast. Forma bollar av ost med ett kuljärn eller skär bitar á 10 g med en kniv. Platta ut bullarna med handen, vik in osten och sätt av bullarna på diskunderlägg.
4. Täck med plast och låt jäsa i 35 - 45 minuter i rumstemperatur tills storleken fördubblats.Värm oljan till 160°.
5. Fritera bullarna gyllenbruna och kontrollera att de är klara med en kniv eller termometer (96-98°). Låt rinna av på galler. Blanda kanel och socker. Rulla munkarna i kanelsockret.

Serveringsportion ca: 60 g
Källa: Baka med kärlek och ost

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen