Ostbricka Präst®, Brie de Meaux, Morbier

Ostbricka Präst®, Brie de Meaux, Morbier

Gör så här

APRIKOSRUSSINSALLAD
Skär aprikoserna i 2 cm bitar. Rosta pinjenötterna gyllenbruna  i ugn på 175°. Blanda aprikoser och nötter med russin, honung och olja.

KRYDDMARÄNGER
Vispa äggvitorna med 0,5 dl strösocker till ett fast skum. Tillsätt resterande socker och vispa till en hård maräng. Blanda florsocker, maizena och brödkryddor, vänd ner i marängen. Spritsa på plåtar med bakplåtspapper till önskad form. Baka av  i ugn på 100° i 45–60 min, tills marängerna är torra.

PUMPASALLAD MED KARLJOHANSSVAMP
Dela, kärna ur och skala pumpan. Skär den mittersta delen av pumpan (där kärnhuset sitter) i bitar. Baka bitarna i ugn på 150° tills de är mjuka. Mixa dem till en puré med 0,5 dl olja. Skär res terande pumpa i 1,5 cm bitar och stek i resterande olja tills allt är rostat och mjukt. Skär svampen  i 1 cm bitar. Finhacka schalottenlökarna. Bryn svampen i smöret och tillsätt löken i slutet. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Källa: Roland Persson

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen