Örtkryddad rådjursstek med palsternackor

Örtkryddad rådjursstek med palsternackor

Gör så här

1. Bryn steken i smör. Salta och peppra.
2. Rulla i örtkryddor och stek i ugn på 150°C till en kärntemperatur av 52°C. Låt vila innan du trancherar steken i tunna skivor på skärmaskin.
3. Lägg tillbaka steken på bleck och slå på lite buljong om den ska varmhållas.
4. Blanchera palsternacka i ånga i ugn ca 4 min. Lägg över i smorda bleck, blanda med smält smör och strö över ost.
5. Gratinera i ugn på 200°C i ca 10 min. Salta och peppra lätt.
6. Bryn svamp i smör och häll i fond. Låt koka upp och tillsätt tomat och tomatpuré. Red med maizena.
7. Vispa ut crème fraiche i lite av såsen och häll tillbaka. Ge ett snabbt uppkok. Smaka av med salt och peppar.
8. Servera steken med sås, palsternacka och kokt eller ugnsbakad potatis.

Serveringsportion ca: Stek 90 g, sås 100 g, palsternackor 40 g, potatis 140 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen