Orientaliska köttfärsbollar med krämig fullkornspasta

Orientaliska köttfärsbollar med krämig fullkornspasta

Gör så här

1. Lägg ströbröd och aprikoser i blöt i matlagningsgrädde i ca 15 min. Blanda snabbt ihop med vitlök, nötfärs, ägg och kanel. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar.
2. Gör stora oregelbundna köttbollar med hjälp av en såsslev eller gör järpar. Lägg glest på smort bleck.
3. Lägg tomat i halvor runt om. Krydda med salt, peppar och socker.
4. Baka i ugn på 175°C i ca 20 min eller stek köttbullarna i stekbord.
5. Koka pasta.
6. Koka upp ostsås.vVänd ner såsen i pastan. Krydda ev. med garam masala och späd ev. med mjölk.

Tips: Du kan också använda tomater på burk men då måste de kokas upp innan.

Serveringsportion ca: Köttbullar 120 g, pasta 175 g, tomat 50 g, sås 50 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2006

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen