Olivbakad torsk med vitlökspasta

Olivbakad torsk med vitlökspasta

Gör så här

1. Lägg torsken på smorda bleck.
2. Mixa smör, oliver och kapris i en matberedare. Blanda röran med Apetina och smula smula den lätt. Fördela på fisken. Baka fisken i ugnen vid 150°C 10-12 minuter.
3. Rosta vitlök i smör i en kastrull.
4. Slå på buljong och låt sjuda 10-15 min under lock. Vispa ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
5. Blanda vitlökssåsen med den kokta pastan.
6. Lägg tomaterna på bleck med snittytan upp. Toppa med lite smör, socker, salt och oregano. Grädda tomaterna i ugnen vid 175°C ca 20 min.

Serveringsportion ca: 420 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen