Nötstek med körsbärssås och ångkokta rotfrukter

Nötstek med körsbärssås och ångkokta rotfrukter

Gör så här

1. Salta och peppra köttet och stek i ugnen vid 125ºC till en kärntemperatur av 70ºC.
2. Koka upp köttbuljong. Red av med vetemjöl utrörd i lite vätska. Koka på svag värme ca 5 min.
3. Tillsätt grädden och koka upp.
4. Tillsätt alla ingredienserna till och med körsbär och koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Färgsätt ev med soja.
5. Koka rotfrukterna i ånga i ugnen på hålbleck. Salta och peppra.
6. Garnera med bladpersilja.

Serveringsportion ca: Kött 125 g, sås 90 g, grönsaker 200 g
Källa: VIP-Boken

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen