Noribakad hälleflundra och gratinerad kungskrabba serveras med broccoli, soja och mandel

Noribakad hälleflundra och gratinerad kungskrabba serveras med broccoli, soja och mandel

Gör så här

Hälleflundran:
Filea och portionera hälleflundran i 50 g bitar. Salta varje bit lätt runt om och lägg dem mellan noriblad.

Vid servering:
Baka fisken med noribladen i ugn på 80° till en innertemperatur på 40°. Dra av noribladen och lägg fisken på tallrikarna.

Vitvinssås:
Sautera löken i lite olja och slå på vinet, reducera till hälften. Slå på fiskbuljongen och fortsätt reducera. Häll i grädden och koka ihop. Red av med maizena till önskad konsistens. Mixa allt i kannmixer och tillsätt smöret och smaka av med salt och citron.

Vid servering:
Värm upp såsen och skeda den på fisken.

Gratinerad kungskrabba:
Spara krabbskalen till gratineringen. Fixera krabbköttet i plastfilm så den är tät. Låt gå i cirkulator på 50° i 13 min, kyl ner.

Slå en majonnäs på 1/3 av äggulorna, senap och olja. Blanda majonnäs och smör med resterande äggulor och smaka av med salt, citron, soja, ingefära och vitlök. Lägg i spritspåse.

Ta krabban ur plastfilmen och dela i bitar och lägg tillbaka i krabbskalet. Spritsa smörmajonnäsen på krabban.

Vid servering:
Gratinerad krabban under salamandern till fin färg.

Broccoli:
Blanchera topparna lätt i saltat vatten och kyl ner.

Vid servering:
Värm broccolin med olja och mandel.

Broccolikräm:
Koka upp mjölk, lägg i broccoli och koka mjuk. Sila av mjölken och spara den. Mixa broccolin i kannmixer med smör och alger, smaka av med salt. Tillsätt mjölk till önskad konsistens. Lägg i spritspåse.

Källa: Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen