&w=1230&h=670&ak=9d34ffb1&hm=28e03c3a)
Nordafrikansk tomatgryta med Grilling cheese smoked chili, kikärtsdressing och pitabröd

En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.
Gör så här
-
Nordafrikansk tomatgryta:
- Dela osten på längden och skär den i skivor till halvmånar. Dela varje halvmåne i tre.
- Fräs löken i smör ca 5 min. Tillsätt vitlök och kryddor och fräs ytterligare några minuter. Slå på tomater, vatten och harissa. Låt koka ihop ca 15 min. Smaka av såsen med salt och vänd i ost och röd paprika.
-
Kikärtsdressing:
- Lägg undan några kikärtor till servering. Mixa resterande kikärtor slätt med yoghurt, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och vänd i persiljan.
-
Vid servering:
- Servera grytan i pitabröd med några kokta kikärtor och kikärtsdressingen.