New York Steak Sandwich

New York Steak Sandwich

Gör så här

1. Blanda alla kryddorna till kumminmixen. Vänd köttet i blandningen så att det blir rejält kryddat.
2. Stek eller grilla köttet strax före servering.

Citronpepparcrèmen:
1. Fräs alla kryddor i smör någon minut. Tillsätt citronskal och saft och tomatpuré, fräs ca 5 min. Vätskan ska nästan koka in helt. Låt kallna.
2. Blanda kvarg med kryddorna, ställ kallt.
3. Gör kulor med kuljärn eller varm sked.
4. Servera köttet med citronpepparcrèmen och focaccia toppad med lök.

Lökfocaccian:
1. Lös upp jästen i vattnet i en degblandare, tillsätt olja, salt, peppar och mjölet. Arbeta degen med hög hastighet ca 10 minuter, tills degen släpper kanterna. Låt jäsa i bunken 45 min.
2. Tryck ut degen tunt i ett oljat GN-bleck. Pensla degen med lite olja. Täck ordentligt med plastfilm. Låt jäsa 45 min.
3. Grädda i 200ºC ca 12 min.
4. Fräs löken mjuk utan att den tar färg. Smaka av med salt, peppar och timjan.

Serveringsportion ca: Kött 140 g, focaccia 1 bit, lök 23 g, citronpepparcrème 40 g
Källa: Kesella i New York

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen