Napoleon 2012

Napoleon 2012

Gör så här

Wienersmördeg:

1. Arbeta ihop smör och mjöl till inkavlingen och forma

till en fyrkantig platta, 1,5–2 cm tjock.

2. Blanda ingredienserna till grunddegen väl i blandare

med krok. Degen ska vara relativt vek. Låt vila.

3. Vik in smöret i grunddegen och kavla tre fyrslag utan

viloperiod. Kavla ut degen till 2 mm, nagga, kantskär

och vila.

4. Lägg på bakplåtspapper och baka av 4 bottnar under

press i 190° ca 20 min.

Vaniljmousse:

1. Blanda yoghurt, kvarg, florsocker, socker, urskrapade

vaniljfrön samt vaniljkräm och blanda i kittel.

2. Krama ur gelatinet, smält (ska vara riktigt varmt) och

tillsätt i yoghurtblandningen. Vänd ner grädden. Stryk

ut i 2 silikonmattor, ca 1,3 cm djupa och frys.

Vaniljbrûlée:

1. Blanda grädde, mjölk och urskrapade frön och vanilj-

stänger. Koka upp, plasta och låt dra i ca 20 min.

2. Vispa ihop äggulor, rå- och strösocker.

3. Koka upp gräddmjölken igen. Sila av och häll den över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen

och värm under vispning till 85°. Blanda i urkramat

gelatin, låt svalna. Tillsätt yoghurt och limesaft.

4. Fördela i 2 silikonmattor, ca 1,3 cm djupa och frys.

Enkel hallonmarmelad:

1. Väg upp hallonpuré, hallon och socker i en kastrull,

låt stå över natten. Värm till kokpunkten, blanda i

gelatinet och låt svalna.

Montering: äppelmos

1. Kantskär smördegsplattorna. Stryk på ett tunt lager

äppelmos på två av bottnarna. Placera de frysta mousse-

plattorna på bottnarna och sätt på ramar, 35x50 cm.

2. Stryk ut hallonmarmeladen på mousseplattorna i jämna

lager. Lägg på de frysta brûléeplattorna och stryk på ett

tunt lager äppelmos. Lägg på sista bottnen. Frys.

3. Ta fram och kantskär. Skär upp bakelser ca 3,5x10 cm.

Garnera med hallon och rosenblad. 

Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen