Munkla

Munkla

Gör så här

Briochedeg:
1. Blanda samma alla ingredienser utom salt och smör med degkrok. Arbeta degen 10-15 min.
2. Tillsätt saltet och smöret lite i taget. Arbeta degen tills den känns glansig och elastisk.
3. Plasta degen och låt vila i kyl 6-12 tim.
4. Kavla degen ca 1,5 cm tjock. Ta ut runda munkar med en utstickare, 7 cm i diameter, ca 75 g/st. Lägg på plåt och låt jäsa ca 90 min.
5. Fritera munkarna i olja, 180° till gyllenbrun färg. Låt rinna av och rulla i socker blandat med kardemumma.

Fyllning:
1. Blanda mandelmassa, florsocker, kardemumma och vaniljsocker till en slät massa.
2. Tillsätt mjölken lite i taget och blanda till en krämig fyllning.
3. Vispa grädden.

Montering:
1. Skär av ett lock på varje munk. Spritsa på mandelfyllningen, sedan vispad grädde och lägg på locken.

Källa: Roy Fares, Årets konditor 2010, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen