Mörk tryffel med färskost

Mörk tryffel med färskost

Gör så här

1. Koka upp vispgrädde.
2. Ta av från värmen, tillsätt apelsinlikör och mörk choklad.
3. Vispa till en slät kräm och låt stå i rumstemperatur.
4. Smält eller temperera resterande choklad.
5. Pensla små tryffelformar noggrant. Låt stelna i rumstemperatur.
6. Spritsa en liten klick färskost i chokladformarna och fyll upp dem med chokladkräm. Krämen får ej vara för varm, men bör fortfarande ha en lös konsistens. Ställ i kyl och låt stelna.
7. Pensla på ett tunt täckande lager av choklad. Låt stelna i rumstemperatur.
8. Ta ut tryfflarna ur formarna innan servering.

Tips: Visst kan man ha färskost i choklad. Färskostens sälta ger en fin smakbrytning åt dessa små krämiga och smakrika chokladbitar. Enkla att göra i
silpatform.

Hel sats ger ca 200 st tryfflar

Serveringsportion ca: 45 g
Källa: Deli Arlaköket 6:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen