Pepparkaka och ädelost är ett fint smakpar som är uppskattat vid julbordets fjärde varv, ostbrickan. Med brynt smör och vit ädelostfrosting spritsad på toppen får de mjuka pepparkakorna en ny twist.

Mjuk pepparkaka på brynt smör med ädelostfrosting

Recept av Kasper Kleihs

Pepparkaka och ädelost är ett fint smakpar som är uppskattat vid julbordets fjärde varv, ostbrickan. Med brynt smör och vit ädelostfrosting spritsad på toppen får de mjuka pepparkakorna en ny twist.

Gör så här

  • Mjuk pepparkaka:

    • Blanda äggvitan med de torra ingredienserna i en matberedare med visp. Bryn smöret och vispa ner det i smeten.
    • Spreja silikonformar med smör-&rapsolja. Fyll formarna till 3/4 med smeten. Baka av i ugn på 165° 13–15 min. Låt svalna i formarna.
  • Ädelostfrosting:

    • Vispa smöret i en matberedare med vinge tills det är fluffigt. Blanda ner övriga ingredienser och vispa till en len kräm. Lägg i en spritspåse.
  • Vid servering:

    • Spritsa ädelostfrostingen på de mjuka pepparkakorna och garnera med oxalis.