Mjölkchokladmousse med rödvinskryddiga vinterfrukter

Mjölkchokladmousse med rödvinskryddiga vinterfrukter

Gör så här

1. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen och vispa tills alla choklad smält. Rör ner gelatinbladen. Tilsätt matyoghurt när det svalnat något och sila. Plasta och ställ kallt, helst till nästa dag.
2. Koka socker och vin med russin, kryddor, märg och stång från vanilj samt apelsinskal till sirapkonsistens.
3. Dela fikonen mitt itu, bryn snittytan på fikonen snabbt i lite smör. Vänd dem, slå över rödvinslagen och dra åt sidan. Låt fikonen ligga och gosa till sig i någon timme.
4. Vispa upp moussen med en elvisp och portionera upp i skålar eller glas. Servera med de kryddiga fikon. Toppa med rostade cashewnötter.

Källa: Jul 2014 webbrecept

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen