Misoglass med sojakaramell, sesam och citrus

Misoglass med sojakaramell, sesam och citrus

Gör så här

Misoglass:
1. Värm upp mjölk, grädde och mjölkpulver med urskrapade vaniljfrön och stång. Vispa ihop äggula och socker. Rör ner äggvispet i gräddmjölken och värm till 83˚ under omrörning.
2. Sila igenom en chinois och mixa i misopastan. Låt kallna helt i kyl och kör sedan i glassmaskin eller pacojet.
3. Frys till glasspinnar.

Sojakaramell:
1. Karamellisera socker med glykos och vatten till en mörkt gyllenbrun karamell.
2. Tillsätt grädden lite i taget och koka ihop.
3. Tillsätt smöret och smaksätt med soja och citronsaft. Plasta mot ytan och låt svalna.

Gräddflarn med sesam:
1. Vispa grädden löst och vänd ner sesamfrön. Sprid ut tunt på silpatmatta och frys. Bryt i bitar och servera fryst.

Garnering:
1. Varva glasspinnar och gräddflarn. Strö över sesamfrön och citronskal, toppa med sojakaramell.

Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen