Minitartletter

Minitartletter

Gör så här

1. Arbeta snabbt ihop mjöl, socker och smör i en matberedare.
2. Smöra och mjöla 10 portionsformar, ca 6 cm i diameter.
3. Kavla ut degen mellan plastfolie, ställ ut formarna på en plåt med ett par millimeter emellan. Lägg degarket över formarna och pressa försiktigt ner degen i formarna.
4. Nagga botten med en gaffel och ställ skalen i kyl eller ca 10 minuter i frysen.
5. Förgrädda pajskalen i ugn på 225°C i ca 10 minuter. Låt svalna och fyll med kvarg, bär och toppa med choklad.

Tips: Du kan också forma degen i en rulle, skära 10 bitar och trycka ut dem i varje skal.

Tips 2: Små goda och perfekta delikatesser. Baka portionsskal eller fyll de färdiga skalen med smaksatt kvarg och de frukter eller bär du har hemma
för tillfället.

Serveringsportion: ca 100 g
Källa: Deli nr 9, 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen