Tunnbrödsklämmorna bör göras à la minute eller tidigast en timme innan servering för att inte bli fuktiga och trötta. Dock är de superenkla att göra när fyllningen är förberedd.

Mini-tunnbrödsklämmor med pepparrotsfärskkost och kallrökt lax

Recept av Fredrik Eriksson

Tunnbrödsklämmorna bör göras à la minute eller tidigast en timme innan servering för att inte bli fuktiga och trötta. Dock är de superenkla att göra när fyllningen är förberedd.

Gör så här

    • Mixa färskost, pepparrot och hälften av gräslöken till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut tunnbröden och bred pepparrotsosten ovanpå.
    • Skala och strimla löken fint, dela resterade gräslöken i 3 cm långa bitar. Lägg sedan all lök i iskallt vatten några min. (så blir den mildare och riktigt krispig), låt torka på hushållspapper.
    • Dela tunnbrödsarken så att det blir 20 st små ark. Lägg en skiva lax på varje och rulla ihop till små strutar.
    • Rulla sedan in varje strut i lite smörpapper och tejpa så att de håller ihop. Toppa varje strut med gräslök och rödlök.