Minchokladfudge

Minchokladfudge

Gör så här

1.Olja avlånga bakformar, ca 10X30 cm.

2.Blanda grädde, socker, kakao, pepparmintsarom och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blandas väl. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.

3.Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen.

4.Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något.

5.Häll upp den i den smorda formen. Låt stelna. Stjälp upp fudgen på en skärbräda, skär den i bitar och förvara i kylskåp.

Serveringsportion: ca 33 gram.
Källa:Arla Köket Jul 2010

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen