Mild lammfärsgratäng med rotfrukter

Mild lammfärsgratäng med rotfrukter

Gör så här

1. Bryn färs, lök och vitlök i smör. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och sås. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar.
2. Lägg upp färsblandningen på smorda bleck och strö över riven ost.
3. Blanda potatis och rotfrukter med smält smör och timjan. Salta.
4. Fördela över färsblandningen. Grädda gratängen i ugn, 200° ca 25-30 min.
5. Rör ihop matyoghurt med honung och servera till.

Serveringsportion ca: Gratäng 320 g, yoghurt 25 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen