Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Gör så här

1. Salta och peppra kycklingfiléer och bryn dem i hälften av smöret så de får fin färg. Lägg över i bleck.
2. Fräs grönsaker i resten av smöret och fördela dem över kycklingen.
3. Häll buljong i en gryta och tillsätt kryddor. Koka upp och red av med vetemjöl. Smaka av såsen med crème fraiche, salt och peppar.
4. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna och koka därefter färdigt i ugn, 160°, ca 20 min tills kycklingen har en innertemperatur på ca 75°. Plocka bort lagerbladen före servering.
5.Servera med matvete eller matkorn och gärna en grönsallad.

Serveringsportion ca: Kyckling och sås 170 g, matkorn 110 g
Källa: Arla Köket nr 3:2007 Senior

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen