Medelhavsgratäng

Medelhavsgratäng

Gör så här

1. Blanda smör och vitlök.
2. Smörj en ugnsfast långpanna/bleck med höga kanter.
3. Vispa ägg med ostsås och crème fraiche samt 2/3 av osten.
4. Tillsätt örterna. Krydda med muskot, cayennepeppar, salt och peppar.
5. Täck botten av plåten med ett lager potatisskivor och häll på lite av äggstanningen.
6. Täck med rostade grönsaker.
7. Fortsätt att varva potatis, äggstanning och grönsaker.
8. Avsluta med ett lager potatis och strö över resten av osten.
9. Täck formen med folie.
10. Baka gratängen mjuk i ugnen på 175°C ca 50 minuter.
11. Ta bort folien och klicka på vitlökssmöret när 15 minuter återstår.
12. Servera varm eller kall med en krispig sallad, kallskuret eller grillad fisk.

Tips: Gratängen görs med fördel dagen innan servering och värms upp långsamt.

Serveringsportion ca: 400 g
Källa: Deli, Arla Köket 2002: Veggie+

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen