Matjeslåda med varm löksås

Matjeslåda med varm löksås

Gör så här

1. Fördela potatisen i bleck.
2. Skär filéerna i bitar och fördela dem över potatisen.
3. Fukta potatisen med lite av spadet från fisken så att den inte blir torr.
4. Koka upp buljong och crème fraiche till såsen.
5. Tillsätt löken. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska. Sjud i ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
6. Fördela såsen i blecken, över matjessillen och potatisen.
7. Värm i ugnen vid 200º ca 10 min.
8. Garnera med ägg och dill straxt före servering.


Serveringsportion ca: Matjeslåda 300 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen