Matcha cheesecake

Matcha cheesecake

Gör så här

Botten:
1. Mixa kexen till smulor och tillsätt sockret. Blanda ner det smälta smöret.
2. Fördela blandningen i en springform, 22 cm i diameter, och platta till lite.
3. Baka av på 180° 7-9 min. Låt kallna.

Fyllning:
1. Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl lite luftigt. Vispa ner matcha-te och grädde.
2. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Häll fyllningen i formen och baka av på 120° 40-45 min.
3. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå på eftervärmen i ytterligare 20 min. Ta ut och låt svalna helt. Låt stå i kyl minst 6 tim, gärna över natten.

Frosting:
1. Vispa färskost och smör fluffigt, tillsätt i florsocker lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting och tillsätt citronskalet. Spritsa frostingen med en stjärntyll på cheesecaken.

Källa: Roy Fares, Årets konditor 2010, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen