Manhattan submarin

Manhattan submarin

Gör så här

Till Laxskivorna:
1. Marinera laxskivorna i salt och socker ca 15 minuter.
2. Ringla över lite olivolja och strö över svartpeppar.

Till fänkålsremouladen:
1. Putsa bort det gröna och rotstocken på fänkålen. Hacka den grovt.
2. Koka i saltat vatten tills den är mjuk ca 5 minuter. Häll av vattnet och ånga bort återstående vätska. Låt kallna. Lägg den på handdukar så att den torkar.
3. Blanda kvarg med apelsinskal och saft och den torkade fänkålen. Smaka av med salt och peppar.

Till majssalladen:
1. Skala majsen och spara blasten. Skär loss majskornen på skärmaskin, mandolin eller med vass kniv. Koka dem i lättsaltat vatten, låt svalna.
2. Blanda majsen med olivolja, vitlök, dill, salt och peppar. *
3. Dela baguetterna på längden Lägg på sallad, tomater, fänkålsremoulad, lax, majs och ägg, lägg till sist på locket och bind ihop baguetten med majsblasten. 4. Vid servering skärs baguetten i 4 bitar, varje bit ska vara ihopbunden med blasten.

Tips: Det går även bra att använda gravad lax istället för den marinerade. Den färska majsen kan bytas ut mot burkmajs. Använd då grovt snöre till att binda ihop bröden.

Serveringsportion ca: Lax 1 skiva, fänkålsremoulad 80 g, majssallad 15 g
Källa: Kesella i New York

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen