Mandelpotatissoppa med ädelost

Mandelpotatissoppa med ädelost

Gör så här

1. Rosta vitlöksklyftorna i smör i en tjockbottnad kastrull, fräs tills vitlöken doftar nötigt och är lätt gyllenbrun. Spara några vitlöksskivor till garnering.
2. Låt gul lök fräsa med vitlöken utan att få färg.
3. Tillsätt potatis, slå på buljong och låt koka upp. Lägg vitpeppar och lagerblad i en kryddpåse i soppan. Låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk.
4. Lyft upp kryddpåsen, slå i mjölk och crème fraiche. Ge soppan ett uppkok och mixa slät med stavmixer eller i matberedare. Salta.
5. Strö ädelost över soppan.
6. Garnera med vitlöksskivorna.
7. Servera gärna med krutonger.

Tips: Du kan också röra ner osten i soppan och låta den smälta.
Tips 2: Det går att använda mjölig potatis också, men soppa gjord på mandelpotatis är så gott. Toppa med riven ädelost som ger fin sälta.

Serveringsportion ca: 300 g
Källa: Deli nr 9, 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen