Mallorqinsk crème brulée

Mallorqinsk crème brulée

Gör så här

1. Koka upp grädde och mjölk med kanel och citronskal. Sjud ca 5 min och sila gräddmjölken.
2. Vispa äggulor och strösocker. Blanda ner gräddmjölken i äggsmeten lite i taget.
3. Fördela blandningen i portionsformar, t ex kokotter, eller i bleck.
4. Grädda i ugn vid 100°C ca 45 min för portionsformar och ca 1,5 timme för bleck. Låt svalna.
5. Fördela farinsockret över puddingarna och "bränn" dem i ugn vid 250°C någon minut så att det bildas en hård och knaprig yta.
6. Sista momentet kan uteslutas om man inte vill ha den knaprig yta. Strö då istället över farinsockret när puddingarna tas ut ut ugnen så att farinsockret smälter ner.

Serveringsportion ca: crème brulée 90 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen