Majs - Kyckling - Spritärtor - Vispgrädde

Majs - Kyckling - Spritärtor - Vispgrädde

Gör så här

1. Stek kycklingarna gyllenbruna i olja. Lägg i vakuumpåsar med timjan. Baka i ugn på 44° ånga ca 1 tim. Höj temperaturen till 54° och tillaga ytterligare 1 tim. Höj temperaturen till 64° och tillaga slutligen 1 tim till. Vila ca 30 min och kyl därefter ner kycklingarna, fortfarande i påsarna.
2. Stek kycklingarna i smör och olja tills de är varma och fått fin färg. Stycka ut brösten och salta.
3. Koka ner grädden till såsen till hälften.
4. Svetta lök och kryddor i olja. Tillsätt vin och reducera till hälften. Häll i grädden och koka till god smak, sila av. Smaka av med muskot, salt och citronsaft.
5. Kör ärtskotten i råsaftscentrifug. Rör ner juicen i såsen vid servering och mixa den skumming.
6. Rosta majsen hårt i smör och olja. Tillsätt grädde och koka ner till hälften. Mixa slätt och smaka av med salt och citronsaft.
7. Bränn av snittytan på lökarna med gasbrännare. Lägg i bleck med snittytan ner. Häll på vatten och smör (hälften av varje) ca 1 cm upp på lökarna. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugn på 140° ca 25 min. Dela lökarna i lamellerna.
8. Slanta morötterna och låt dra i varm 1-2-3-lag. Koka ärtorna ca 1 min i saltat vatten.

Källa: Arla Köket Modern Gastronomi 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen