Macaroni and Cheese med tomat, kyckling, champinjoner och örtkrutonger

Macaroni and Cheese med tomat, kyckling, champinjoner och örtkrutonger

Gör så här

1.Koka makaronerna al dente.
2. Bechamelsås: Värm grädde och mjölk. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör runt. Koka några minuter, smaka av med salt och peppar. Smält ner cheddar under omrörning.
3.Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär tomatköttet i mindre bitar. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoja. Tillsätt tomatköttet och slå på vin, låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar.
4.Skär kycklingen i mindre bitar. Stek champinjonerna i smör, salta och peppra.
5.Bottna ugnssäkra portionsformarna med tomatsåsen. Varva kyckling, ostsås, makaroner och champinjoner. Avsluta med makaroner och täck med ostsås. Strö över Hirten och gratinera i ugn, 200° till fin färg.
6.Mixa rucola och basilika i en råsaftcentrifug. Blanda örtjuice, olivolja och vitlök. Skär bort kanterna på brödet. Bryt i bitar och stek i örtoljan.
7.Toppa Macaroni and Cheese med krutongerna och friterad salvia.

Källa: Cheeselab 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen