Lyxiga färsbullar med svampsås och morotsslantar

Lyxiga färsbullar med svampsås och morotsslantar

Gör så här

1. Blötlägg svampen i vatten ca 1 timme. Blötlägg havregrynen i mjölk ca 30 min.
2. Blanda grädde och ägg. Blanda grynen med äggblandningen, färs och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg färsen i en spritspåse med bred tyll och spritsa bullar i valfri storlek på vattensköljda eller smorda bleck.
4. Stek i ugnen vid 175°C ca 10 min.
5. Krama ur vattnet från svampen.
6. Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt buljong och grädde och koka på svag värme i ca 5 min. Red av med vetemjöl utrört i vatten. Koka ca 5 min. Smaka av med gelé, mejram, körvel, salt och peppar.
7. Ångkoka morötterna.
8. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Färsbullar 125 g, svampsås 90 g, morötter 85 g, potatis 150 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal 2

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen