Lurbullar

Lurbullar

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke eller blandskål.
2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till ca 37°C.
3. Rör ut jästen i lite av vätskan och häll sedan på resterande. Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
4. Kavla ut degen och stansa ut rundlar, ca 10 cm i diameter.
5. Fördela kvarg och jordgubbspuré i mitten och nyp noga ihop kanterna på degen.
6. Lägg bullarna med skarven nedåt i formar på ett bleck. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i ugn på 225°C 6-9 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Tips: Bullar med överraskande krämigt innehåll. Med smaksatt kvarg och jordgubbspuré är det lätt att baka bullar. Fyllningen är ju redan färdig.

Serveringsportion ca: 115 g
Källa: Lätt och läckert

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen