Ljummen criollomousse med kryddig ananas

Ljummen criollomousse med kryddig ananas

Gör så här

1. Criollomousse: Koka upp crème fraiche. Häll crème fraiche över chokladen och blanda helt slät till en mousse. Fyll moussen i sifon med dubbla partoner.
2. Varm kryddig ananas: Mixa kryddor och 1/4 del av råsocker i en kryddmixer. Smält smör och resterande råsocker i en stekpanna till gyllenbrun karamell. Tillsätt ananas skuren i längder. Vänd den karamelliserade ananasen i kryddmixen.
3. Montering: Värm sifonen med moussen i vattenbad till 60°C. Skumma ner den varma moussen i ett litet glas. Stick pinnar i den varma ananasen så att den går att doppa i moussen. Lägg på ett fat och servera genast.

Serveringsportion: mousse à 5 g + 3 st ananaslängder/portion
Källa: Dessertakademien 2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen