Lingonglass på gräddfil med kryddigt krusbärspaket och smördegsflarn

Lingonglass på gräddfil med kryddigt krusbärspaket och smördegsflarn

Gör så här

1. Lingonglass: Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda lingonpuré och gräddfil. Tillsätt florsocker och
vanilj. Smält citronsaft med det avrunna gelatinbladet, blanda ner i glassblandningen. Frys in.
2. Smördegsflarn: Blanda mjöl, 250 g smör och salt tills degen blir smulig. Tillsätt äggula, vatten och citronsaft, kör degen så att det fortfarande
finns smörklumpar kvar. Plasta in och kyl väl. Kavla 3 st 3 slag och kavla
ned till 1 mm. Bred 100 g smör över degen och strö över florsocker. Rulla ihop
som en kanelsnäcka. Ställ kallt och skär i tunna skivor, kavla skivorna tunna i florsocker. Baka i 200°C i 6–8 minuter.(Receptet räcker till 240 st flarn, vilket är minsta rekommenderade mängd. Förvara torrt till servering.)
3. Kryddigt krusbärspaket: Lägg alla ingredienser i ett foliepaket, baka
i 200°C i ca 25 minuter. Det går även bra att lägga paketet på spisen eller grillen.
4. Rårörda lingon: Blanda lingon och socker väl och låt stå i
rumstemperatur i minst 6 timmar.
5. Montering: Stick ner smördegsflarnet i foliepaketet, servera med glass och rårörda lingon. Dekorera med vanilj, hel kanel och citronverbena.


Serveringsportion ca:
Källa: Dessertakademien 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen