Laxterrine med örtsås

Laxterrine med örtsås

Gör så här

1. Blötlägg ströbröd i hummerfond och grädde ca 20 min.
2. Blanda det med laxfärs, räkor och ägg. Smaka av med citron.
3. Klä avlånga formar à 1,5-2 l med plastfolie.
4. Fördela smeten i dem. Grädda i ugnen i ånga till en innertemperatur av 60°C ca 65 min.
5. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med sallad.

Serveringsportion ca: Terrine 1 skiva, sås 0,6 dl, sallad 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen