Laxfärsburgare i bröd

Laxfärsburgare i bröd

Gör så här

Laxfärsburgare:

1. Mixa eller finhacka laxen till en färs.

2. Hacka gräslök och dill.

3. Blanda samman alla ingredienser till en lös färs.

4. Klicka ut färsen i smorda bleck.

5. Sätt ugnen på 175°.

6. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.

Hamburgerbröd:

1. Värm mjölken till ca 37°.

2. Rör ut jästen i mjölken i en bunke.

3. Tillsätt salt, smör och mjöl, arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 1 tim övertäckt.

4. Baka ut degen till 10 runda bröd. Doppa bröden i polenta. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

5. Sätt ugnen på 200°.

6. Grädda bröden ca 10 min. Låt kallna.

Dressing:

1. Blanda samman alla ingredienser.

Servera gärna laxburgarna med ugnsrostad potatis, skivad gurka, tomat, sallad och dressing.

Källa: Arla Guldko 2017

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen