Laxburgare med kall örtsås

Laxburgare med kall örtsås

Gör så här

1. Blötlägg ströbröd i grädde och ställ i kylen i ca 20 min.
2. Blanda ströbrödet med fiskfärs och ägg. Smaka av med citron, salt och citronpeppar.
3. Forma färsen till små burgare à 80 g eller större burgare à 150 g. Stek i ugn på 150°C i ca 12/25 min.
4. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl och mogna i ca 1 timme.
5. Servera med kokt potatis och gärna en krispig sallad med t ex lite konserverade grapeklyftor i.

Serveringsportion ca: Burgare 140 g, sås 0,6 dl, potatis 200 g
Källa: Arla Köket Äldre 1:2006

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen