Lax, skaldjur, vanilj och grädde

Lax, skaldjur, vanilj och grädde

Gör så här

1. Stek hastigt potatis, rotfrukter och lök i smör. Tillsätt vaniljsocker och skrapet från vaniljstång. Tillsätt hummerfond, buljong och grädde. Låt koka på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 min. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka färsk lax i ånga i ugnen ca 5 min.
3. Fräs räkor och kallrökt lax i smör. Tillsätt sockerärtor i grytan. Lägg upp ångkokt lax, häll på grytan och toppa med räkor och kallrökt lax.

Serveringsportion: Gryta ca 410 g, Lax ca 100 g, Räkfräs ca 110 g
Källa: Arla Köket Lunch 2:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen