Lax  med grädde och saffran på pastabädd

Lax med grädde och saffran på pastabädd

Gör så här

1. Fräs lök och saffran i smör. Tillsätt rotfrukter, räkskal, lagerblad och dillkronor, låt fräsa i ytterligare några minuter.
2. Tillsätt fiskbuljong och koka på svag värme tills hälften av buljongen återstår.
3. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska och koka ca 5 min.
4. Tillsätt grädde och koka på svag värme i ytterligare 5 min. Sila och smaka av med salt och peppar.
5. Fördela laxbitarna i bleck. Fördela grönsakerna jämt över laxen. Koka i ånga i ugn till en innertemperatur av 60°C ca 10 min.
6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
7. Servera pastan med sås, lax och toppa med ost.

Serveringsportion ca: Lax 140 g, grönsaker 60 g, pasta 160 g, sås 80 g, ost 20 g
Källa: Lunch2:00

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen