Långkokt, glaserad griskarré, rotfrukter med cidersenapsbuljong och pepparrotscrème

Långkokt, glaserad griskarré, rotfrukter med cidersenapsbuljong och pepparrotscrème

Gör så här

1.Vakuumpacka griskarrén och baka den i ugn, 93° i ca 12 tim. Kyl ner karrén innan vakuumförpackningen öppnas. Ta vara på buljongen och tranchera köttet i portionsbitar à 130 g.

2.Sila buljongen från köttet. Koka ihop buljong, vinäger och sirap till en simmig glaze. Glasera karrébitarna och stek i ugn, 220° ca 8 min tills de är lite brynta.

3.Blanda ingredienserna till cidersenapsbuljongen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4.Blanda alla rotfrukter med smör. Rosta i ugn, 180° ca 25 min till de är "al dente". Vänd ner örter och smaka av med salt och peppar.

5.Mixa crème fraiche med pepparrot, ättika och xantana. Smaka av med salt och peppar.

6.Servera den glaserade karrén med rostade rotfrukter, cidersenapsbuljong och pepparrotscrème.

Källa: Arla Köket Lunch Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen