Lammgryta med plommon och rosmarin

Lammgryta med plommon och rosmarin

Gör så här

1. Blanchera eller bryn köttet.
2. Fräs lök och champinjoner hastigt i smör. Tillsätt köttet. Häll i buljong och koka upp. Red av med mjöl utrört i lite vätska och koka ca 5 min.
3. Tillsätt grädde och koka på svag värme tills köttet är klart.
4. Tillsätt plommon och koka upp, observera att de kan bli rödaktiga vid kokning. Smaka av med rosmarin, salt och peppar.
5. Tillsätt persilja strax innan servering.
6. Servera med kokt potatis och/eller kokta rotfrukter.

Tips: Skonsam kokning är kokning på svag värme, dvs vattnet sjuder, vilket gör att kött och grönsaker bibehåller bra konsistens och smak.

Serveringsportion ca: Lammgryta 200 g, potatis 200 g
Källa: ArlaKöket Lunch nr 2 -99

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen