Lammgryta från Gotland

Lammgryta från Gotland

Gör så här

1. Blanda crème fraiche med rosmarin och senap. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl ca 2 timmar eller helst över natten.
2. Fräs kött, rotfrukter och vitlök i smör. Tillsätt buljong och vin. Koka på svag värme tills köttet är klart och tillsätt rödlök.
3. Red av med maizena utrört i lite vätska och koka på svag värme ca 5 min.
4. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
5. Koka potatis och rotselleri. Sönderdela till mos med hjälp av vispen i blandaren.
6. Värm mjölk, smält smör och tillsätt i moset. Smaka av med fänkål, salt och peppar.

Serveringsportion ca: Gryta 155 g, potatis- och selleripuré 240 g, crème fraiche med rosmarin 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen