Lammfärsruta med ärtpuré och bakat äpple

Lammfärsruta med ärtpuré och bakat äpple

Gör så här

1. Låt ströbröd svälla i mjölk. Blanda alla ingredienser utom ost till färsen.
2. Blanda ihop färsen snabbt och lätt. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela färsen i vattensköljda bleck och smula över osten. Baka i ugn, 175° ca 50 min.
4. Lägg potatis, mjölk och smör i en blandare och vispa till ett mos. Tillsätt ärtpuré och smaka av med salt.
5. Koka upp sky och späd ev med lite kalvfond. Red med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.
6. Pensla hela äpplen med smält smör och salta lätt. Baka i ugn, 150° ca 10 min.

Serveringsportion ca: Lammfärsruta 150 g, puré 190 g, sky 50 g, äpple 60 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen