Lammfärsbullar med tomat- och rödlöksgratäng

Lammfärsbullar med tomat- och rödlöksgratäng

Gör så här

1. Blanda ihop ingredienserna till lammfärsbullarna. Krydda med salt och peppar.
2. Fördela potatis och lök i smorda bleck. Vispa ihop tomatkross med buljong, crème fraiche och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Slå blandningen över potatisen och grädda gratängen i ugn, 180° ca 45 min.
3. Forma färsen till stora köttbullar och lägg på smorda bleck. Stek i ugn, 180° ca 15-20 min beroende på storlek.
4. Servera gärna med en sallad.

Serveringsportion ca: Lammfärsbullar 170 g, gratäng 350 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen