Lamm - savoykål - chorizo - ost

Lamm - savoykål - chorizo - ost

Gör så här

1.  Vispa smöret fluffigt och blanda ner smulad ost, smaka av med salt. Frys ostsmöret och riv över rätten vid servering.

2.  Plocka och skölj de mörkgröna  savoykålsbladen. Torka, dela och
fritera dem krispiga i 140° varm olja. Låt rinna av på papper och salta.

3.  Plocka de ljusgröna bladen på savoykålen och strimla tunt. Smaka av med olivolja, vinäger och salt. Klyfta kålhjärtana.

4.  Dela potatisen och vänd runt med olivolja och salt. Baka i ugn på 175°.

5.  Bryn lammsteken i matolja. Tillsätt smör, rosmarin, timjan och krossad vitlök, ös lammet med smöret. Lägg köttet på plåt med kålhjärtana och häll på fettet från stekningen. Baka i ugn på 120° till en innertemperatur på 56°. Vänd kålen då och då. Låt potatisen steka med lammet en stund så den tar god smak av skyn.

6.  Skiva steken tunt, salta och ös med skyn från ugnsbakningen.

7.  Ta bort fjälstret från chorizokorven och hacka ner köttet. Stek det med matoljan, sila av och spara oljan. Rosta panko i en stekpanna med lite matolja. Tillsätt det stekta chorizoköttet och stek allt krispigt, smaka av med salt.

8.  Blanda chorizooljan med yoghurt, smaka av med salt och citronskal. Fyll en spritspåse med yoghurten.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen