Lamm - Gula ärtor - Yoghurt - Mejram

Lamm - Gula ärtor - Yoghurt - Mejram

Gör så här

1. Låt matyoghurten till serveringen rinna under natten.
2. Skär ned blomkålen och lägg i bleck. Slå på grädden och stek i ugn på 200° tills kålen är gyllene i färgen.
3. Lägg hela vitlökar i aluminiumfolie och stek i ugn på 200° ca 30 min.
4. Mosa blomkålen och blanda med färsen. Skala och pressa all rostad vitlök, blanda ned färsen och salta. Rulla små köttbullar och stek i smör och matolja.
5. Svetta vitlök i olivolja, tillsätt ärtor, lagerblad och vin. Låt reducera till hälften. Vänd ner smöret.
6. Dela lökarna med skalet kvar. Strö socker i en panna och lägg löken med snittytan nedåt. Karamellisera till fin färg och tillsätt sedan en klick smör. Slå på vatten upp till hälften av löken och koka tills allt vatten kokat bort. Dela löken i lamellerna. Vänd ner ärtorna och smaka av med vinäger och salt. Vänd ned plockad mejram.
7. Servera med avrunnen matyoghurt.

Källa: Arla Köket Modern Gastronomi 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen