Laktosfria chokladmusslor med portvinsgrädde och fikon

Laktosfria chokladmusslor med portvinsgrädde och fikon

Gör så här

1. Mal eller mixa sötmandeln. Riv bittermandeln. Blanda söt- och bittermandel med socker, kakao och smör i en mixer. Rör i ägg och mjöl och låt degen vila kallt ca 30 min.
2. Smörj 25/100 st veckade formar och tryck ut degen i formarna. Grädda i ugnen vid 175°C ca 8-10 min. Låt svalna och knacka ut musslorna.
3. Vispa grädde och blanda i portvin. Smaka ev av med lite florsocker.
4. Fyll musslorna med portvinsgrädde och garnera gärna med en skiva fikon.

Serveringsportion ca: Chokladmussla 1 st, portvinsgrädde 1,5 msk
Källa: Julen till ära/Laktosfria recept

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen