Testa en ny variant av sommarens populära gazpacho. Vill du göra en festligare servering, bottna tallriken med t ex en färskpotatisterrin och slå den kalla soppan i tallriken framför gästen. Toppa med en klick färskost med räkor.

Kyld rödbetssoppa med chili och ingefära serverad med örtpotatis och en klick färskost med räkor

Recept av Malin Söderström

Testa en ny variant av sommarens populära gazpacho. Vill du göra en festligare servering, bottna tallriken med t ex en färskpotatisterrin och slå den kalla soppan i tallriken framför gästen. Toppa med en klick färskost med räkor.

Gör så här

  • Kyld rödbetssoppa:

    • Fräs rödbetor, lök, vitlök och chili i olivolja i en gryta. Slå på buljong och vinäger och koka tills rödbetor och lök är helt mjuka.
    • Mixa slätt i kannmixer. Smaka av med salt, ingefära och ev sriracha. Ställ kallt fram till servering.
  • Färskost med räkor:

    • Blanda samman ingredienserna och smaka av med citronsaften.
  • Till servering:

    • Hyvla bleksellerin på längden och lägg i isvatten.
    • Vänd nykokt färskpotatis med rapsolja, finskurna örter och flingsalt.
    • Toppa den kylda soppan med blekselleri och räkor med färskost. Servera med örtpotatisen.