Kycklingpaté med blomkålssås

Kycklingpaté med blomkålssås

Gör så här

1. Fräs spenat, lök och tomat i smör. Låt svalna.
2. Blanda fräset med kycklingfärs, potatis, grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar.
3. Smöra och ströbröa formar à 1,5-2 l. Fördela färsen i dem. Kavla ut smördegsplattorna så att de passar som lock. Täck.
4. Pensla med ägg. Grädda i ugn, 150° till en innertemperatur av 72° ca 65 minuter.
5. Koka blomkål mjuk i buljong. Mixa. Koka upp, tillsätt crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
6. Tillaga kroketterna enligt anvisningarna på förpackningen.

Serveringsportion ca: Paté 135 g, sås 1 dl, kroketter 150 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen