Kycklingbas

Kycklingbas

Gör så här

1. Lägg kycklingarna i en stor kastrull tillsammans med grönsakerna som skurits i mindre bitar. Täck ordentligt med vatten och lägg i kryddorna.
2. Koka upp, sänk värmen och låt kycklingarna sjuda ca 1,5 timme tills de är möra. Ta bort ev skum med en sked för en klarare buljong.
3. Lyft upp kycklingarna och reducera fonden. Sila och smaka av. Rensa kycklingarna och använd det goda köttet i sopporna.
4. Väljer du istället kycklingskrov, låt det få ett uppkok enbart med vatten som sedan hälls ut. Täck med nytt vatten och grönsaker och låt buljongen koka 4 - 5 timmar. Det blir ca 3 liter buljong. Ett snabbare alternativ är buljong på tärning som får koka med lite grönsaker.

Förslag på soppor med Kycklingbas:
* Trip to Asia
* Sweet African
* Spicy Carrot
* Mammas Minestrone

Serveringsportion: xx g
Källa: Deli, Arlaköket nr 1,2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen