Kyckling med havrekrisp, rostad palsternacka och citronkräm

Kyckling med havrekrisp, rostad palsternacka och citronkräm

Gör så här

Kycklingfilé med havrekrisp:

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Blanda alla ingredienser till havrekrispet.

3. Lägg kycklingfiléerna i smorda bleck. Strö på havrekrispet.

4. Baka i ugnen ca 15 minuter.

Rispilaff:

1. Skala och finhacka löken.

2. Fräs lök och ris i olja. Häll på vatten och salt. Låt sjuda under lock ca 12 minuter.

3. Hacka den frysta spenaten grovt och låt tina. Vänd ner i riset precis innan servering.

Rostad palsternacka:

1. Skala och skär palsternackorna i tärningar, ca 2x2 cm.

2. Tärna fläsket.

3. Fräs palsternacka, fläsk och lök i smör-&rapsolja på medelvärme ca 5 minuter.

4. Grovhacka den frysta spenaten och vänd ner i palsternackan innan servering.

Citronkräm:

1. Blanda samman alla ingredienser till krämen.

Servera kycklingen med rispilaff, palsternacka och toppa med en klick citroncréme fraiche.

Källa: Arla Guldko 2017

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen